10 consells d’higiene visual

10 consells d’higiene visualPer millorar el nostre benestar visual hem de tenir en compte una sèrie de consells d’higiene visual tals com l’ambient, la il·luminació, la distància al material de treball o el temps de descans.


Aquest és el nostre decàleg d’higiene visual:

Ambient. S’ha de treballar en ambients airejats (un ambient calorós pot provocar cansament ocular) i sempre que sigui possible davant d’algun espai obert (ventana. ..).

Il luminació. La il luminació no ha de ser ni massa fort ni massa fluixa, ens hem de sentir còmodes i treballar sense reflexos sobre el paper. És aconsellable treballar amb una llum ambiental i una altra més potent dirigida a l’objecte de treball. Hem d’evitar la il luminació directa sobre els ulls i les ombres, ja que produeixen fatiga.

Distància. El material de treball ha d’estar a 35-40 cm. Si estem escrivint és aconsellable agafar el llapis a 1-3 cm de la punta.

Inclinació. El material de treball (libro. ..) s’ha de inclinar uns 20 graus, d’aquesta manera s’eliminen reflexos i permet treballar més lluny quan el material es troba sobre una taula plana.

Postura. És molt important la correcta posició de tot el cos: hem de tenir l’esquena i el cap recta i tocar de peus a terra, sempre que sigui possible. No s’ha de torçar el cap o el cos. Això significa que hem d’evitar llegir estirats a terra o al llit.

Descans. Durant cada hora de treball s’ha de descansar un mínim de 5 a 10 minuts, és aconsellable que en acabar cada pàgina aixequem la mirada i enfoquem durant uns segons algun objecte llunyà, això permetrà relaxar la visió.

Visió lateral. Sempre que realitzem un treball de fixació (ex: conduir, mirar la TV, llegir …) hem de ser conscients de la visió lateral, de les coses que ens envolten. Per aquest motiu s’aconsella veure la tele amb el llum encès.

Veient la televisió. Pel que fa a la televisió, la distància correcta per veure-la és aproximadament 7 vegades la grandària de la pantalla i no hem veure-inclinats o estirats a terra. La pantalla no ha de tenir reflexos.

Quan apareix la fatiga. Si tenim fatiga ocular, és preferible descansar que no forçar la vista.

Anar a l’oftalmòleg. No hem de mirar fixament els objectes que no veiem amb claredat ni fer referències amb els ulls per aconseguir una bona visió. Si fent algun gest o aclucant els ulls la visió millora, hem d’acudir al nostre oftalmòleg.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *