Salut auditiva

Els audiòfons per dins

En tots els audiòfons trobarà cinc components bàsics: micròfons, un amplificador, un altaveu, una pila i un xip informàtic programat pel audiólogo protésico segons les necessitats individuals.

Encara que la construcció de tots els audiòfons és similar, pot haver-hi diferències significatives en la quantitat de so capturat i en la comprensió del parla entre diferents dispositius. Com més gran és la qualitat de l’audiòfon, més natural serà l’experiència auditiva. Aquesta naturalitat es deu a característiques com l’ample de banda, la regulació automàtica del volum, la gestió del soroll i la supressió de feedback.

Els audiòfons més avançats també tenen una àmplia gamma d’opcions de personalització i poden connectar-se sense cables a diferents dispositius, com els telèfons mòbils.

Trobarà la tecnologia més avançada en els models d’audiòfon més recents i aquestes millores tenen un preu. Però pot estar segur que hi ha audiòfons adequats a tots els gustos i a tots els pressupostos. El audiólogo protésico li recomanarà un model basant-se en els resultats de la prova d’audició i en una conversa sobre el seu estil de vida i el seu pressupost.

 


 

Tecnologia per millorar la teva oïda

Audiòfons Retroauriculars (BTE): Són els audiòfons que ofereixen major potència, destinat a persones amb pèrdues severes, greus o profundes, aquests audiòfons posseeixen una major quantitat de prestacions tecnològiques a causa de la major disponibilitat d’espai. En anar darrere de l’orella, necessitem un tubet de reduïda grandària per conduir el so fins a un motlle fet a mesura per traslladar el so a cau d’orella intern.

Audiòfons Open-Fit: Són audiòfons que van darrere de l’orella, però molt més petits, destinat a usuaris amb pèrdues auditives de lleus a severes o persones que tinguin els greus conservats, no és necessari l’ús d’un motlle a mesura tret que existeixi pèrdua en freqüències greus.

Audiòfons RIC/RITE: Són audiòfons de grandària molt petita que van darrere de l’orella, destinats a persones amb pèrdues auditives de lleus a severes, la principal diferència que els caracteritza és la col·locació d’un auricular al canal auditiu, la qual cosa permet obtenir un major guany en freqüències agudes, anul·lant la retroalimentació o xiuletades.

Audiòfons Intrauriculars (ITC): Són audiòfons que van allotjats dins del canal auditiu, destinats a persones amb perdudes auditives de moderades a severes, per poder adaptar-los és necessari posseir un canal auditiu prou ample per donar cabuda a tots els components de l’audiòfon.

 

 

 

Categorías: